Jadłospis tygodniowy, 29.09-03.10.2025
- lokalnabistro
- 30 wrz
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Makaron fusilli z kurczakiem, pieczarkami i rukolą zw śmietanowym sosie
WEGE: Sałatka z makaronem fusilli, cukinią i pesto z suszonych pomidorów
WTOREK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Lasagne, podane z sałatą z ogórkiem, pomidorem i winegretem
WEGE: Szakszuka z dynią, papryką i jajkami, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką
ŚRODA
ZUPA: Gołąbkowa (vega)
TRAD: Kofty wołowo-wieprzowe, podana z ziołowym dresingiem, pieczonymi ziemniakami i sałatą z pomidorem
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany
TRAD: Gołąbek w pomidorowym sosie, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i granatami, podane z ryżem basmati
PIĄTEK
ZUPA: Neapolitańska z serem i makaronem
TRAD: Miruna z sosem po grecku, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Fasola gigant, duszona z cebulą i kwaśnym jabłkiem, podana z ziemniakami i surówką




Komentarze