Jadłospis tygodniowy, 08-12.12.2025
- lokalnabistro
- 13 godzin temu
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Kapuśniak z pomidorami i koperkiem
TRAD: Kurczak w sosie butter chicken ze świeżą kolendrą, podany z ryżem basmati
WEGE: Tofu w sosie tikka masala ze świeżą kolendrą, podane z ryżem basmati
WTOREK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Gołąbki leniwe zapiekane w pomidorowym sosie, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Schabowe z boczniaków, ziemniaki gotowane, surówka z kiszonej kapusty
ŚRODA
ZUPA: Gołąbkowa (vegan)
TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊
CZWARTEK
ZUPA: Chrzanowa z ziemniakami
TRAD: Gulasz z indyka po węgiersku, podany z pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Wegańska fasolka po bretońsku, podana z focaccią z oliwkami
PIĄTEK
ZUPA: Wielowarzywna (vegan)
TRAD: Makaron penne z sosem puttanesca z tuńczykiem, oliwkami i kaparami
WEGE: Makaron penne z ziołową emulsją, boczniakiem i warzywami




Komentarze