top of page

Jadłospis tygodniowy, 17-21.11.2025

ree

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatzyki, ziemniakami i surówką

WEGE: Kapusta duszona z mini pieczarkami, podana z tołkanicą

 

WTOREK

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką z własnej kiszonej kapusty

WEGE: Szakszuka z dynią, papryką i jajkami, podana z pieczonymi ziemniakami  i surówką

 

ŚRODA

ZUPA: Rosół z makaronem/ orientalny bulion z makaronem warzywnym i ryżowym

TRAD: Żołądki drobiowe duszone w śmietanowym sosie, podane z kaszą jęczmienną i surówką z buraczków

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości

 

CZWARTEK

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem

TRAD: Potrawka z indyka w pomidorowo-śmietanowym sosie, podana z ryżem basmati i surówką

WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i granatami, podane z ryżem basmati

 

PIĄTEK

ZUPA: Kwaśnica

TRAD: Ryba w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Arancini z mozzarellą, podane z pomidorowym chutney i puree z białych warzyw oraz sałatką z rukoli

 
 
 

Komentarze


bottom of page