Jadłospis tygodniowy, 17-21.11.2025
- lokalnabistro
- 14 lis
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatzyki, ziemniakami i surówką
WEGE: Kapusta duszona z mini pieczarkami, podana z tołkanicą
WTOREK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką z własnej kiszonej kapusty
WEGE: Szakszuka z dynią, papryką i jajkami, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką
ŚRODA
ZUPA: Rosół z makaronem/ orientalny bulion z makaronem warzywnym i ryżowym
TRAD: Żołądki drobiowe duszone w śmietanowym sosie, podane z kaszą jęczmienną i surówką z buraczków
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Potrawka z indyka w pomidorowo-śmietanowym sosie, podana z ryżem basmati i surówką
WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i granatami, podane z ryżem basmati
PIĄTEK
ZUPA: Kwaśnica
TRAD: Ryba w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Arancini z mozzarellą, podane z pomidorowym chutney i puree z białych warzyw oraz sałatką z rukoli




Komentarze