top of page

Jadłospis tygodniowy, 10-14.11.2025

ree

 

PONIEDZIAŁEK

BISTRO BĘDZIE NIECZYNNE

 

WTOREK

Z POWODU ŚWIĄT LOKALNA BĘDZIE NIECZYNNA

 

ŚRODA

ZUPA: Jarzynowa z curry na mleku kokosowym (vegan)

TRAD: Pulpeciki wieprzowe z cygańskim sosem, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości

 

CZWARTEK

ZUPA: Krem serowo-cebulowa z groszkiem ptysiowym

TRAD: Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami w śmietanowym sosie z rukolą

WEGE: Makaron penne z pesto z suszonych pomidorów z oliwkami, szpinakiem i feta

 

PIĄTEK

ZUPA: Krupnik z koperkiem

TRAD: Fishburger z sosem tatarskim, marynowaną cebulą i warzywami, podany i colesławem

WEGE: Aromatyczne falafele, podane z puree z dyni hokaido i pomidorów i  talarkami z buraków z rukolowym pesto

 
 
 

Komentarze


bottom of page