Jadłospis tygodniowy, 10-14.11.2025
- lokalnabistro
- 7 lis
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
BISTRO BĘDZIE NIECZYNNE
WTOREK
Z POWODU ŚWIĄT LOKALNA BĘDZIE NIECZYNNA
ŚRODA
ZUPA: Jarzynowa z curry na mleku kokosowym (vegan)
TRAD: Pulpeciki wieprzowe z cygańskim sosem, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Krem serowo-cebulowa z groszkiem ptysiowym
TRAD: Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami w śmietanowym sosie z rukolą
WEGE: Makaron penne z pesto z suszonych pomidorów z oliwkami, szpinakiem i feta
PIĄTEK
ZUPA: Krupnik z koperkiem
TRAD: Fishburger z sosem tatarskim, marynowaną cebulą i warzywami, podany i colesławem
WEGE: Aromatyczne falafele, podane z puree z dyni hokaido i pomidorów i talarkami z buraków z rukolowym pesto




Komentarze