Jadłospis tygodniowy, 03-07.11.2025
- lokalnabistro
- 31 paź
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Harira- marokańska zupa ze strączkami (vegan)
TRAD: Nuggetsy z kurczaka, podane z ziołowym dressingiem, ziemniakami i surówką
WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku, podane ze słonecznikowym „parmezanem”
WTOREK
ZUPA: Wielowarzywna (vegan)
TRAD: Karkówka po podlasku, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Ziemniaczana zapiekanka z pieczarkami i mozzarellą, podana z surówką
ŚRODA
ZUPA: Ribollita z vegańskim „parmezanem” (vegan)
TRAD: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, podany z ryżem basmati
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz
CZWARTEK
ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem
TRAD: Pieczeń z indyka, podana z paprykowo-pomidorowym sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Curry warzywne na mleku kokosowym z ciecierzycą, podane z ryżem mieszanym i świeżą kolendrą
PIĄTEK
ZUPA: Neapolitańska z makaronem
TRAD: Miruna panierowana, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Babka ziemniaczana, podana z sosem pieczarkowym i surówką




Komentarze