top of page

Jadłospis tygodniowy, 03-07.11.2025

ree

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Harira- marokańska zupa ze strączkami (vegan)

TRAD: Nuggetsy z kurczaka, podane z ziołowym dressingiem, ziemniakami i surówką   

WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku, podane ze słonecznikowym „parmezanem”

 

WTOREK

ZUPA: Wielowarzywna (vegan)

TRAD: Karkówka po podlasku, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Ziemniaczana zapiekanka z pieczarkami i mozzarellą, podana z surówką

 

ŚRODA

ZUPA: Ribollita z vegańskim „parmezanem” (vegan)

TRAD: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, podany z ryżem basmati

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz

 

CZWARTEK

ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem

TRAD: Pieczeń z indyka, podana z paprykowo-pomidorowym sosem, ziemniakami i surówką

WEGE: Curry warzywne na mleku kokosowym z ciecierzycą, podane z ryżem mieszanym i świeżą kolendrą

 

PIĄTEK

ZUPA: Neapolitańska z makaronem

TRAD: Miruna panierowana, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Babka ziemniaczana, podana z sosem pieczarkowym i surówką

 
 
 

Komentarze


bottom of page