top of page

Jadłospis tygodniowy, 24-28.11.2025

ree

Jadłospis tygodniowy, 24-28.11.2025

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Brokułowa

TRAD: Udo z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i duszoną marchewką

WEGE: Makaron fusilli z cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem w śmietanowym sosie


WTOREK

ZUPA: Grochowa (vegan)

TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką z mieszanej kapusty z jabłkiem i porem

WEGE: Tarta z pieczonym burakiem i fetą ze świeżym tymiankiem (300g), sałata z ogórkiem i winegret


ŚRODA

ZUPA: Krem z dyni z nutą curry, podany z prażonymi pestkami (vegan)

TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i surówką z marchewki

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości


CZWARTEK

ZUPA: Zupa makaronowa

TRAD: Strogonów z szynki wieprzowej, podany z pęczakiem perłowym i surówką

WEGE: Pieczone pulpeciki z tofu, podane z pomidorowo-warzywnym sosem, pęczakiem perłowym i surówką


PIĄTEK

ZUPA: Barszcz biały

TRAD: Krokieciki z dorsza, podane z sosem tatarskim, ziemniakami i surówką

WEGE: Dyniowe risotto z zielonym groszkiem, jajkiem poche i sosem szczypiorkowym

 
 
 
bottom of page