Jadłospis tygodniowy, 24-28.11.2025
- lokalnabistro
- 7 godzin temu
- 1 minut(y) czytania

Jadłospis tygodniowy, 24-28.11.2025
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Udo z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i duszoną marchewką
WEGE: Makaron fusilli z cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem w śmietanowym sosie
WTOREK
ZUPA: Grochowa (vegan)
TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką z mieszanej kapusty z jabłkiem i porem
WEGE: Tarta z pieczonym burakiem i fetą ze świeżym tymiankiem (300g), sałata z ogórkiem i winegret
ŚRODA
ZUPA: Krem z dyni z nutą curry, podany z prażonymi pestkami (vegan)
TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i surówką z marchewki
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Zupa makaronowa
TRAD: Strogonów z szynki wieprzowej, podany z pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Pieczone pulpeciki z tofu, podane z pomidorowo-warzywnym sosem, pęczakiem perłowym i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Barszcz biały
TRAD: Krokieciki z dorsza, podane z sosem tatarskim, ziemniakami i surówką
WEGE: Dyniowe risotto z zielonym groszkiem, jajkiem poche i sosem szczypiorkowym
