top of page

Jadłospis tygodniowy, 01-05.12.2025


ree

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Skrzydełka pieczone, podane z ryżem basmati i surówką

WEGE: Chilli sin carne, podane ze świeżą kolendrą i ryżem basmati

 

WTOREK

ZUPA: Barszcz czerwony zabielany

TRAD: Karkówka pieczona, podana z sosem z zielonym pieprzem , ziemniakami i surówką

WEGE: Potrawka z „mięsem” sojowym i pieczarkami w śmietanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką

 

ŚRODA

ZUPA: Z perłową fasolką (vegan)

TRAD: Pieczeń z kurczaka z delikatnym sosem z marchewką i koperkiem, podana z kaszą jęczmienną i surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości

 

CZWARTEK

ZUPA: Z czerwoną soczewicą (vegan)

TRAD: Policzki wieprzowe duszone w cebulowym sosie, podane z kaszą gryczaną i surówką

WEGE: Dynia zapiekana z serem feta i winegretem z ziołami, posypana granatem, podana z mujadarą i surówką

 

PIĄTEK

ZUPA: Zacierkowa

TRAD: Pulpeciki rybne w cytrynowo-koperkowym sosie, podane z, ziemniakami i surówką

WEGE: Fasola duszona z cebulą i jabłkiem, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką

 
 
 

Komentarze


Pn-Pt: 10:00 - 17:00

Sb-Nd: zamknięte

ul. Ekologiczna 16 lok. 1, 15-675 Białystok

zamówienia/ dowozy/ rezerwacje:  +48 731 760 939 

 

cateringi/ imprezy/ wydarzenia : +48 535 888 735 

Odwiedź nas na

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 by Lokalna.

bottom of page