Jadłospis tygodniowy, 01-05.12.2025
- lokalnabistro
- 6 dni temu
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Skrzydełka pieczone, podane z ryżem basmati i surówką
WEGE: Chilli sin carne, podane ze świeżą kolendrą i ryżem basmati
WTOREK
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany
TRAD: Karkówka pieczona, podana z sosem z zielonym pieprzem , ziemniakami i surówką
WEGE: Potrawka z „mięsem” sojowym i pieczarkami w śmietanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką
ŚRODA
ZUPA: Z perłową fasolką (vegan)
TRAD: Pieczeń z kurczaka z delikatnym sosem z marchewką i koperkiem, podana z kaszą jęczmienną i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Z czerwoną soczewicą (vegan)
TRAD: Policzki wieprzowe duszone w cebulowym sosie, podane z kaszą gryczaną i surówką
WEGE: Dynia zapiekana z serem feta i winegretem z ziołami, posypana granatem, podana z mujadarą i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Zacierkowa
TRAD: Pulpeciki rybne w cytrynowo-koperkowym sosie, podane z, ziemniakami i surówką
WEGE: Fasola duszona z cebulą i jabłkiem, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką




Komentarze