Jadłospis tygodniowy 28.07-01.08.2025
- lokalnabistro
- 28 lip
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Zupa z fasolką szparagową
TRAD: Karkówka pieczona, podana z sosem myśliwskim, ziemniakami i surówką
WEGE: Makaron spaghetti z wegetariańskim sosem po bolońsku ze słonecznikowym „parmezanem” własnej produkcji
WTOREKZUPA: Botwinka z jajkiem
TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z puree ziemniaczanym i sałatami ze śmietaną i szczypiorkiem
WEGE: Sałatka grecka z pieczoną ciecierzycą i prażonymi pestkami dyni
ŚRODA
ZUPA: Gaspacho- chłodnik andaluzyjski (vegan)
TRAD: Gołąbek w pomidorowym sosie, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)
CZWARTEK
ZUPA: Kalafiorowa po azjatycku
TRAD: Tortilla z kurczakiem i warzywami, podana z ziołowym dresingiem i sałatami z marchewkowym julienne
WEGE: Ziołowe pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, surówką
PIĄTEK
ZUPA: Wielowarzywna (vegan)
TRAD: Śledź małosolny z cebulą w oleju, ziemniaki gotowane z koperkiem, ogórek małosolny
WEGE: Praliny jaglano-buraczane z siemieniem lnianym, podane z puree z marchewki i




Komentarze