Jadłospis tygodniowy, 27-31.10.2025
- lokalnabistro
- 26 paź
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Świeżynka duszona z cebulą, podana z ziemniakami i sałatką szwedzką
WEGE: Kotleciki jaglano-buraczane, podane z puree z marchewki i surówką z białych warzyw z ziołami i śliwką (vegan)
WTOREK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Klopsiki z kurczaka w koperkowym sosie, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Kotlety ziemniaczane z pieczarkowym sosem i surówką
ŚRODA
ZUPA: Krem z dyni na mleku kokosowym, podany z groszkiem ptysiowym (vegan)
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański talerz szczęścia 😊
CZWARTEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Filet z uda kurczaka duszony w śmietanowym sosie z warzywami i pieczarką, ryżem basmati i surówką
WEGE: Wegański gyros z warzywami, zawinięty w tortillę, podany z koktajlowym dresingiem i sałatą z marchewką i winegretem
PIĄTEK
ZUPA: Grochowa (vegan)
TRAD: Makaron penne z wędzonym łososiem i szpinakiem w śmietanowym sosie
WEGE: Makaron penne z ziołową emulsją, boczniakami i warzywnym julienne




Komentarze