Jadłospis tygodniowy, 26-30.05.2025
- lokalnabistro
- 23 maj
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Chicken butter, podany ze świeżą kolendrą i ryżem basmati
WEGE: Sałatka z makaronem fusilli, cukinią i pesto z suszonych pomidorów
WTOREK
ZUPA: Chłodnik chłopski
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i mizerią
WEGE: Cukinia faszerowana kaszą gryczaną z pieczarkami, podana z puree z ziemniakami i pomidorami ze szczypiorkiem i olejem lnianym
ŚRODA
ZUPA: Grochowa (vegan)
TRAD: Tortilla z kurczakiem i warzywami, podana z ziołowym dresingiem i sałatą z pomidorem
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊
CZWARTEK
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany
TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Gnocchi z cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem w śmietanowym sosie
PIĄTEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Miruna panierowana, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Roladki z cukinii z warzywno-owsianym farszem, podane z ziemniakami i surówką
Comentarios