top of page

Jadłospis tygodniowy, 26-30.05.2025

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Brokułowa

TRAD: Chicken butter, podany ze świeżą kolendrą i ryżem basmati

WEGE: Sałatka z makaronem fusilli, cukinią i pesto z suszonych pomidorów 

 

WTOREK

ZUPA: Chłodnik chłopski

TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i mizerią

WEGE: Cukinia faszerowana kaszą gryczaną z pieczarkami, podana z puree z ziemniakami i pomidorami ze szczypiorkiem i olejem lnianym

 

ŚRODA

ZUPA: Grochowa (vegan)

TRAD: Tortilla z kurczakiem i warzywami, podana z ziołowym dresingiem i sałatą z pomidorem

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊 

 

CZWARTEK

ZUPA: Barszcz czerwony zabielany

TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Gnocchi z cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem w śmietanowym sosie

 

PIĄTEK

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Miruna panierowana, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Roladki z cukinii z warzywno-owsianym farszem, podane z ziemniakami i surówką

 

 
 
 

Comentarios


bottom of page