Jadłospis tygodniowy, 25-29.08.2025
- lokalnabistro
- 24 sie
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Schab pieczony, podany z sosem z zielonym pieprzem, ziemniakami i sałatą z ogórkiem i śmietaną
WEGE: Bakłażan w sosie po gruzińsku, podany z ryżem basmati, zieloną soczewicą i prażoną cebulką, oraz surówką (vegan)
WTOREK
ZUPA: Barszcz czerwony
TRAD: Bitki z szynki wieprzowej duszone w cebulowym sosie, podane z kaszą jęczmienną perłową i surówką
WEGE: Szakszuka z dynią, papryką i jajkami, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką
ŚRODA
ZUPA: Z fasolką perłową i ziołami (vegan)
TRAD: Biała kiełbaska pieczona w piwie, podana z duszoną kapustą i ziemniakami z koperkiem
WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)
CZWARTEK
ZUPA: Chłodnik z cukinią, prażonymi orzechami włoskimi i paprykową oliwą
TRAD: Udo z kurczaka duszone w śmietanowym sosie z warzywami, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Siekane pakory podane z wegańskim ziołowym dresingiem i sałatą tabuleh
PIĄTEK
ZUPA: Kapuśniak z pomidorem (vegan)
TRAD: Ryba w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką z kapusty
WEGE: Pilaw z warzywami i wędzonym tofu, podany z surówką (vegan)




Komentarze