Jadłospis tygodniowy, 22-26.09.2025
- lokalnabistro
- 20 wrz
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Koperkowa z kaszą jęczmienną
TRAD: Udo z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i śmietaną
WEGE: Mix salat z kuskusem perłowym, arbuzem, serem bałkańskim, oliwkami i prażonymi pestkami dyni z cydrowo-miętowym winegretem
WTOREK
ZUPA: Krem z warzyw z ziołowymi grzankami
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami (170g) i sałatami ze szczypiorkiem i winegretem
ŚRODA
ZUPA: Kwaśnica z wędzonym tofu (vegan)
TRAD: Tortilla z kurczaka, podana z ziołowym dressingiem i sałatą z buraczanym julienne i winegretem
WEGE: Wegański talerz szczęścia
CZWARTEK
ZUPA: Kalafiorowa
TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Tarta z pieczarkami i cebulą, podana z sałatami julienne z marchewki i winegretem
PIĄTEK
ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem
TRAD: Morszczuk w cieście piwnym, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Gnocchi z cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem w śmietanowym sosie




Komentarze