top of page

Jadłospis tygodniowy, 22-26.09.2025

ree

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Koperkowa z kaszą jęczmienną

TRAD: Udo z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i śmietaną

WEGE: Mix salat z kuskusem perłowym, arbuzem, serem bałkańskim, oliwkami i prażonymi pestkami dyni z cydrowo-miętowym winegretem

 

WTOREK

ZUPA: Krem z warzyw z ziołowymi grzankami

TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami (170g) i sałatami ze szczypiorkiem i winegretem

 

ŚRODA

ZUPA: Kwaśnica z wędzonym tofu (vegan)

TRAD: Tortilla z kurczaka, podana z ziołowym dressingiem i sałatą z buraczanym julienne i winegretem

WEGE: Wegański talerz szczęścia

 

CZWARTEK

ZUPA: Kalafiorowa

TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Tarta z pieczarkami i cebulą, podana z sałatami julienne z marchewki i winegretem

 

PIĄTEK

ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem

TRAD: Morszczuk w cieście piwnym, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Gnocchi z cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem w śmietanowym sosie

 
 
 

Komentarze


Pn-Pt: 10:00 - 17:00

Sb-Nd: zamknięte

ul. Ekologiczna 16 lok. 1, 15-675 Białystok

zamówienia/ dowozy/ rezerwacje:  +48 731 760 939 

 

cateringi/ imprezy/ wydarzenia : +48 535 888 735 

Odwiedź nas na

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 by Lokalna.

bottom of page