top of page

Jadłospis tygodniowy, 21-25.07.2025

ree

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Kurczak w sosie butter chicken, podany z ryżem basmati i świeżą kolendrą

WEGE: Sałatka z makaronem, świeżym szpinakiem, fasolką perłową, suszonymi pomidorami i oliwkami z delikatnym winegretem


WTOREK

ZUPA: Rukolowa

TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, podana z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i ogórkami małosolnymi


ŚRODA

ZUPA: Kapuśniak z młodej kapusty (vegan)

TRAD: Kofty z fetą i suszonymi pomidorami, podane z sosem tzatzyki, pieczonymi ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” na arabską nutę (vegan)


CZWARTEK

ZUPA: Cukiniowa z ziołami

TRAD: Nuggetsy z kurczaka, podane z ziemniakami i mizerią

WEGE: Pilaw z warzywami i wędzonym tofu, podany z surówką z kapusty z kukurydzą i papryką


PIĄTEK

ZUPA: Barszcz biały

TRAD: Fishburger z sosem tatarskim, podany z colesławem z młodej kapusty

WEGE: Roladki z cukinii z owsiano-warzywnym farszem, podane z pomidorowym chutney, ziemniakami i surówką

 
 
 

Komentarze


Pn-Pt: 10:00 - 17:00

Sb-Nd: zamknięte

ul. Ekologiczna 16 lok. 1, 15-675 Białystok

zamówienia/ dowozy/ rezerwacje:  +48 731 760 939 

 

cateringi/ imprezy/ wydarzenia : +48 535 888 735 

Odwiedź nas na

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 by Lokalna.

bottom of page