Jadłospis tygodniowy, 21-25.07.2025
- lokalnabistro
- 18 lip
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Kurczak w sosie butter chicken, podany z ryżem basmati i świeżą kolendrą
WEGE: Sałatka z makaronem, świeżym szpinakiem, fasolką perłową, suszonymi pomidorami i oliwkami z delikatnym winegretem
WTOREK
ZUPA: Rukolowa
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, podana z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i ogórkami małosolnymi
ŚRODA
ZUPA: Kapuśniak z młodej kapusty (vegan)
TRAD: Kofty z fetą i suszonymi pomidorami, podane z sosem tzatzyki, pieczonymi ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” na arabską nutę (vegan)
CZWARTEK
ZUPA: Cukiniowa z ziołami
TRAD: Nuggetsy z kurczaka, podane z ziemniakami i mizerią
WEGE: Pilaw z warzywami i wędzonym tofu, podany z surówką z kapusty z kukurydzą i papryką
PIĄTEK
ZUPA: Barszcz biały
TRAD: Fishburger z sosem tatarskim, podany z colesławem z młodej kapusty
WEGE: Roladki z cukinii z owsiano-warzywnym farszem, podane z pomidorowym chutney, ziemniakami i surówką




Komentarze