Jadłospis tygodniowy 20-24.10.2025
- lokalnabistro
- 17 paź
- 1 minut(y) czytania
PONIEDZIAEK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Pieczeń z indyka, podana z kremowym sosem paprykowo-pomidorowym, ziemniakami i surówką
WEGE: Chilli sin carne, podane z ryżem jaśminowym i świeżą kolendrą
WTOREK
ZUPA: Pomidorowa z makaronem
TRAD: Gulasz wieprzowy po węgiersku, podany z ziemniakami i surówką z buraków i kiszonego ogórka
WEGE: Gołąbki z ryżem jaśminowym i pieczarkami, podane z pieczarkowym sosem, ziemniakami z koperkiem i surówką z marchewki
ŚRODA
ZUPA: Marokańska harirra
TRAD: Kotlet pożarski, podany z puree ziemniaczanym i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Kalafiorowa po azjatycku
TRAD: Wątróbka z kurczaka smażona z cebulą i jabłkiem z nutą majeranku, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Krokiety z kapustą i grzybami, podane z surówką
PIĄTEK
ZUPA: Kapuśniak z pomidorem
TRAD: Morszczuk w cieście piwnym, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką






Komentarze