top of page

Jadłospis tygodniowy 20-24.10.2025


PONIEDZIAEK


ZUPA: Z fasolką szparagową


TRAD: Pieczeń z indyka, podana z kremowym sosem paprykowo-pomidorowym, ziemniakami i surówką 


WEGE: Chilli sin carne, podane z ryżem jaśminowym i świeżą kolendrą



WTOREK


ZUPA: Pomidorowa z makaronem

TRAD: Gulasz wieprzowy po węgiersku, podany z ziemniakami i surówką z buraków i kiszonego ogórka 


WEGE: Gołąbki z ryżem jaśminowym i pieczarkami, podane z pieczarkowym sosem, ziemniakami z koperkiem i surówką z marchewki




ŚRODA


ZUPA: Marokańska harirra


TRAD: Kotlet pożarski, podany z puree ziemniaczanym i surówką


WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości




CZWARTEK


ZUPA: Kalafiorowa po azjatycku


TRAD: Wątróbka z kurczaka smażona z cebulą i jabłkiem z nutą majeranku, podana z ziemniakami i surówką


WEGE: Krokiety z kapustą i grzybami, podane z surówką 




PIĄTEK


ZUPA: Kapuśniak z pomidorem 


TRAD: Morszczuk w cieście piwnym, podany z ziemniakami i surówką


WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką

 
 
 

Komentarze


Pn-Pt: 10:00 - 17:00

Sb-Nd: zamknięte

ul. Ekologiczna 16 lok. 1, 15-675 Białystok

zamówienia/ dowozy/ rezerwacje:  +48 731 760 939 

 

cateringi/ imprezy/ wydarzenia : +48 535 888 735 

Odwiedź nas na

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 by Lokalna.

bottom of page