Jadłospis tygodniowy, 13-17.10.2025
- lokalnabistro
- 10 paź
- 1 minut(y) czytania
Zaktualizowano: 12 paź

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Skrzydełka z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i sałatą z pomidorem i winegretem
WEGE: Wegański strogonow, kasza jęczmienna perłowa i surówka (vegan)
WTOREK
ZUPA: Barszcz ukraiński
TRAD: Bitki wieprzowe duszone w musztardowo-cebulowym sosie, podane z kaszą jaglaną/ziemniakami i surówką
WEGE: Kotlety jajeczne z serem i ziołami, sos koperkowy, ziemniaki gotowane, pomidory z cebulą i śmietaną
ŚRODA
ZUPA: Z czerwoną soczewicą i pomidorem (vegan)
TRAD: Udo faszerowane, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Kotlet mielony faszerowany pieczarkami, podany z ziemniakami i surówką z buraków
WEGE: Pilaw z warzywami i wędzonym tofu, podany z surówką z kapusty z kukurydzą i papryką
PIĄTEK
ZUPA: Chrzanowa
TRAD: Miruna zapiekana pod szpinakowym beszamelem, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Chrupiące roladki z bakłażana z orzechowym farszem i granatem, podane z ziemniakami i surówką




Komentarze