Jadłospis tygodniowy, 15-19.09.2025
- lokalnabistro
- 14 wrz
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatzyki, pieczonymi ziemniakami i surówką
WEGE: Papryka faszerowana, podana z pomidorowym sosem, puree ziemniaczanym i surówką
WTOREK
ZUPA: Kapuśniak z pomidorem (vegan)
TRAD: Kotlet mielony z serem w środku, podany z ziemniakami i surówką z buraków
WEGE: Strogonow z boczniaków z kiszonym ogórkiem i papryką, ziemniaki, surówka
ŚRODA
ZUPA: Harira- marokańska zupa ze strączkami (vegan)
TRAD: Siekany kotlet z kurczaka z serem i warzywami, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Udo z indyka duszone z warzywami korzeniowymi i jabłkiem z nutą cynamonu, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, pieczoną dynią, kaparami i prażonymi pestkami
PIĄTEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Miruna panierowana, podana z puree ziemniaczanym i surówką
WEGE: Naleśniki z brokułami i mozzarellą, podane z ziołowym dresingiem i surówką




Komentarze