top of page

Jadłospis tygodniowy, 15-19.09.2025

ree

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatzyki, pieczonymi ziemniakami i surówką

WEGE: Papryka faszerowana, podana z pomidorowym sosem, puree ziemniaczanym i surówką


WTOREK

ZUPA: Kapuśniak z pomidorem (vegan)

TRAD: Kotlet mielony z serem w środku, podany z ziemniakami i surówką z buraków

WEGE: Strogonow z boczniaków z kiszonym ogórkiem i papryką, ziemniaki, surówka


ŚRODA

ZUPA: Harira- marokańska zupa ze strączkami (vegan)

TRAD: Siekany kotlet z kurczaka z serem i warzywami, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości


CZWARTEK

ZUPA: Brokułowa

TRAD: Udo z indyka duszone z warzywami korzeniowymi i jabłkiem z nutą cynamonu, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, pieczoną dynią, kaparami i prażonymi pestkami


PIĄTEK

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Miruna panierowana, podana z puree ziemniaczanym i surówką

WEGE: Naleśniki z brokułami i mozzarellą, podane z ziołowym dresingiem i surówką

 
 
 

Komentarze


Pn-Pt: 10:00 - 17:00

Sb-Nd: zamknięte

ul. Ekologiczna 16 lok. 1, 15-675 Białystok

zamówienia/ dowozy/ rezerwacje:  +48 731 760 939 

 

cateringi/ imprezy/ wydarzenia : +48 535 888 735 

Odwiedź nas na

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 by Lokalna.

bottom of page