Jadłospis tygodniowy, 12-16.05.2025
- lokalnabistro
- 12 maj
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Karkówka duszona w cebulowym sosie, podana z pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Ragout warzywne z ciecierzycą, podane z pęczakiem perłowym i surówką.
WTORE
ZUPA: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorem i koperkiem (vegan)
TRAD: Udo z kurczaka duszone z warzywami w śmietanowym sosie, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dressingiem, ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i śmietaną/winegretem
ŚRODA
ZUPA: Jarzynowa z curry (vegan)Z czerwonej soczewicy (vegan)
TRAD: Żeberka zapiekane z kapustą, podane z ziemniakami
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości (vegan)
CZWARTEK
Dziś bistro będzie nieczynne,
Zapraszamy jutro 😊
PIĄTEK
ZUPA: Z czerwonej soczewicy (vegan)
TRAD: Miruna w cieście piwnym, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i granatem, podane z jaśminowym ryżem
Comments