top of page

Jadłospis tygodniowy, 12-16.05.2025


PONIEDZIAŁEK 

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Karkówka duszona w cebulowym sosie, podana z pęczakiem perłowym i surówką

WEGE: Ragout warzywne z ciecierzycą, podane z pęczakiem perłowym i surówką.

 

WTORE

ZUPA: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorem i koperkiem (vegan)

TRAD: Udo z kurczaka duszone z warzywami w śmietanowym sosie, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dressingiem, ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i śmietaną/winegretem

 

ŚRODA

ZUPA: Jarzynowa z curry (vegan)Z czerwonej soczewicy (vegan)

TRAD: Żeberka zapiekane z kapustą, podane z ziemniakami

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości (vegan)

 

CZWARTEK

Dziś bistro będzie nieczynne,

Zapraszamy jutro 😊

 

PIĄTEK

ZUPA: Z czerwonej soczewicy (vegan)

TRAD: Miruna w cieście piwnym, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i granatem, podane z jaśminowym ryżem

 
 
 

Comments


bottom of page