Jadłospis tygodniowy, 08-12.09.2025
- lokalnabistro
- 8 wrz
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Porowa na maśle
TRAD: Świeżynka duszona z cebulą, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Makaron spaghetti z wegetariańskim sosem po bolońsku ze słonecznikowym parmezanem własnej produkcji
WTOREK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Kurczak w sosie butter chicken, podany z ryżem jaśminowym i świeżą kolendrą
WEGE: Dyniowe curry z czerwoną fasolą i szpinakiem, na mleku kokosowym, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą
ŚRODA
ZUPA: Rosół z makaronem/ Bulion orientalny z makaronem ryżowym i warzywnym (vegan)
TRAD: Żeberka pieczone, podane z duszoną kapustą i ziemniakami
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Wątróbka drobiowa smażona z cebulą i jabłkiem, podana z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
WEGE: Wegańska fasolka po bretońsku, podana z pampuchami
PIĄTEK
ZUPA: Zupa pomidorowa z ryżem jaśminowym
TRAD: Dwukolorowa pieczeń z dorsza z cytrynowym sosem, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Falafele, podane z ziołowym dresingiem i sałatką tabuleh



Komentarze