top of page

 Jadłospis tygodniowy, 08-12.09.2025


ree

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Porowa na maśle

TRAD: Świeżynka duszona z cebulą, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Makaron spaghetti z wegetariańskim sosem po bolońsku  ze słonecznikowym parmezanem własnej produkcji

 

WTOREK

ZUPA: Z fasolką szparagową

TRAD: Kurczak w sosie butter chicken, podany z ryżem jaśminowym i świeżą kolendrą

WEGE: Dyniowe curry z czerwoną fasolą i szpinakiem, na mleku kokosowym, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą

 

ŚRODA

ZUPA: Rosół z makaronem/ Bulion orientalny z makaronem ryżowym i warzywnym (vegan)

TRAD: Żeberka pieczone, podane z duszoną kapustą i ziemniakami

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości

 

CZWARTEK

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem

TRAD: Wątróbka drobiowa smażona z cebulą i jabłkiem, podana z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty

WEGE: Wegańska fasolka po bretońsku, podana z pampuchami

 

PIĄTEK

ZUPA: Zupa pomidorowa z ryżem jaśminowym

TRAD: Dwukolorowa pieczeń z dorsza z cytrynowym sosem, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Falafele, podane z ziołowym dresingiem i sałatką tabuleh

 
 
 

Komentarze


Pn-Pt: 10:00 - 17:00

Sb-Nd: zamknięte

ul. Ekologiczna 16 lok. 1, 15-675 Białystok

zamówienia/ dowozy/ rezerwacje:  +48 731 760 939 

 

cateringi/ imprezy/ wydarzenia : +48 535 888 735 

Odwiedź nas na

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 by Lokalna.

bottom of page