Jadłospis tygodniowy, 06-10.10.2025
- lokalnabistro
- 5 paź
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Barszcz biały
TRAD: Potrawka z indyka z pieczarkami w śmietanowym sosem, podana z pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Mix sałat z zieloną soczewicą, gruszką i serem blue, podany z miodowo-cydrowym winegretem
WTOREK
ZUPA: Chłopska na pęczaku (vegan)
TRAD: Papryka faszerowana, podana z pomidorowo-ziołowym sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Potrawka z dyni z warzywami i ciecierzycą, ziemniakami, surówka z kolorowej kapusty
ŚRODA
ZUPA: Krem ziemniaczano-porowy, podany z grzankami ziołowymi
TRAD: Kotlet devolay z ziołowym masłem, podany z puree ziemniaczanym i sałatą z ogórkiem i śmietaną
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Jarzynowa
TRAD: Gołąbek leniwy zapiekany w pomidorowym sosie, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Bakłażan pieczony a’la musaka (250g), podany z kaszą jaglaną z warzywami
PIĄTEK
ZUPA: Z fasolką perłową i ziołami (vegan)
TRAD: Miruna zapiekana pod porową pierzynką, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Krokiety z pieczarkami i mozzarellą, podane z surówką




Komentarze