top of page

Jadłospis tygodniowy, 04-08.08.2025

ree

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Zupa krem z cukinii z ziołowymi grzankami

TRAD: Pieczone podudzie z kurczaka, podane z ziemniakami i marchewką duszoną

WEGE: Sałatka makaronowa z bazyliowym pesto, mini mozzarellą pomidorem malinowym

 

WTOREK

ZUPA: Barszcz czerwony z młodą kapustą

TRAD: Cukinia faszerowana mięsem z indyka, podana z pomidorowym chutney, ryżem basmati i surówką

WEGE: Leczo z cukinii z siemieniem lnianym i pestkami słonecznika, podane z ryżem

 

ŚRODA

ZUPA: Z zieloną soczewicą i rozmarynem (vegan)

TRAD: Żołądki z kurczaka duszone w śmietanowo-koperkowym sosie, podane z kaszą jęczmienną perłową i surówką z buraków

WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)

 

CZWARTEK

ZUPA: Chłodnik chłopski

TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i mizerią

WEGE: Ziemniak pieczony z gzikiem i świeżymi warzywami

 

PIĄTEK

ZUPA: Koperkowa   

TRAD: Miruna zapiekana pod kołderką z warzyw, podana z ziemniakami 

WEGE: Aromatyczne falafele, podane z ziołowym dresingiem, puree z młodych marchewek, talarki z buraków z rukolowo- orzechowym pesto

 
 
 

Komentarze


Pn-Pt: 10:00 - 17:00

Sb-Nd: zamknięte

ul. Ekologiczna 16 lok. 1, 15-675 Białystok

zamówienia/ dowozy/ rezerwacje:  +48 731 760 939 

 

cateringi/ imprezy/ wydarzenia : +48 535 888 735 

Odwiedź nas na

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 by Lokalna.

bottom of page