Jadłospis tygodniowy, 04-08.08.2025
- lokalnabistro
- 4 sie
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Zupa krem z cukinii z ziołowymi grzankami
TRAD: Pieczone podudzie z kurczaka, podane z ziemniakami i marchewką duszoną
WEGE: Sałatka makaronowa z bazyliowym pesto, mini mozzarellą pomidorem malinowym
WTOREK
ZUPA: Barszcz czerwony z młodą kapustą
TRAD: Cukinia faszerowana mięsem z indyka, podana z pomidorowym chutney, ryżem basmati i surówką
WEGE: Leczo z cukinii z siemieniem lnianym i pestkami słonecznika, podane z ryżem
ŚRODA
ZUPA: Z zieloną soczewicą i rozmarynem (vegan)
TRAD: Żołądki z kurczaka duszone w śmietanowo-koperkowym sosie, podane z kaszą jęczmienną perłową i surówką z buraków
WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)
CZWARTEK
ZUPA: Chłodnik chłopski
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i mizerią
WEGE: Ziemniak pieczony z gzikiem i świeżymi warzywami
PIĄTEK
ZUPA: Koperkowa
TRAD: Miruna zapiekana pod kołderką z warzyw, podana z ziemniakami
WEGE: Aromatyczne falafele, podane z ziołowym dresingiem, puree z młodych marchewek, talarki z buraków z rukolowo- orzechowym pesto




Komentarze