Jadłospis tygodniowy 01-05.09.2025
- lokalnabistro
- 1 wrz
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Barszcz biały
TRAD: Karkówka pieczona, podana z sosem pieczarkowym, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Sałatka makaronowa z bazyliowym pesto, mini mozzarellą pomidorem malinowym
WTOREK
ZUPA: Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym
TRAD: Pieczeń rzymska z indyka podana z pomidorowo-ziołowym sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Pieczeń z soczewicy i boczniaków, podana z pieczarkowym sosem, ziemniakami i surówką
ŚRODA
ZUPA: Krupnik jaglany z ziołami (vegan)
TRAD: Cygaro z piersi kurczaka z pieczarkami i mozzarellą, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)
CZWARTEK
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany
TRAD: Gulasz wieprzowy z warzywami, podany z kluskami śląskimi i surówką
WEGE: Wegetariańska lasagne po bolońsku, podana z sałatą z ogórkiem i winegretem
PIĄTEK
ZUPA: Grochowa (vegan)
TRAD: Kotlet rybny mielony, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Roladki z cukinii z owsiano-warzywnym farszem, podane na puree z marchewki z nutą curry i surówką (vegan)



Komentarze