top of page

Jadłospis tygodniowy, 27-31.01.2025


zdjęcie poglądowe
zdjęcie poglądowe

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Zupa chłopska z pęczakiem i koperkiem  (vegan)

TRAD:  Karkówka pieczona, podany z sosem myśliwskim, ziemniakami i surówką

WEGE: Jaglano-buraczane burgerki, podane z kremowym sosem z orzechów z kolendrą i granatem, puree z batatów i surówką (vegan)

 

WTOREK

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Frykadelki z indyka zapiekane w pomidorowym sosie, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegetariańska lasagne z sosem po bolońsku, podane z sałatami z ogórkiem i winegretem

 

ŚRODA

ZUPA: Ribollita- toskańska zupa z fasolą i jarmużem (vegan)   

TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański, szczęśliwy talerz rozmaitości

 

CZWARTEK

ZUPA: Pomidorowa z makaronem

TRAD: Udo z kurczaka faszerowane, podane ze złocistym sosem, mieszanym ryżem i surówką

WEGE: Curry warzywne na mleku kokosowym z ciecierzycą, podane z ryżem mieszanym i świeżą kolendrą

 

PIĄTEK

ZUPA: Barszcz czerwony zabielany

TRAD: Miruna zapiekana pod porowym beszamelem, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegańska fasolka po bretońsku, podana z focaccią z oliwkami

60 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comentarios


bottom of page