
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Zupa chłopska z pęczakiem i koperkiem (vegan)
TRAD: Karkówka pieczona, podany z sosem myśliwskim, ziemniakami i surówką
WEGE: Jaglano-buraczane burgerki, podane z kremowym sosem z orzechów z kolendrą i granatem, puree z batatów i surówką (vegan)
WTOREK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Frykadelki z indyka zapiekane w pomidorowym sosie, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegetariańska lasagne z sosem po bolońsku, podane z sałatami z ogórkiem i winegretem
ŚRODA
ZUPA: Ribollita- toskańska zupa z fasolą i jarmużem (vegan)
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański, szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Pomidorowa z makaronem
TRAD: Udo z kurczaka faszerowane, podane ze złocistym sosem, mieszanym ryżem i surówką
WEGE: Curry warzywne na mleku kokosowym z ciecierzycą, podane z ryżem mieszanym i świeżą kolendrą
PIĄTEK
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany
TRAD: Miruna zapiekana pod porowym beszamelem, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegańska fasolka po bretońsku, podana z focaccią z oliwkami
Comentarios