top of page

Jadłospis tygodniowy, 02-06.06.2025

Zaktualizowano: 2 godziny temu

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Schab pieczony z musztardowo-ziołowym sosem, ziemniakami i surówką

WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, jajkiem, pomidorem, ogórkiem małosolnym i ziołowym dresingiem

 

WTOREK

ZUPA: Krupnik zabielany z koperkiem

TRAD: Roladka z piersi kurczaka z pieczarkami i mozzarellą, podana z ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem

WEGE: Szparagowa szakszuka, podana z młodymi ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i winegretem

 

ŚRODA

ZUPA: Wielowarzywna (vegan)

TRAD: Młoda kapusta duszona, podana z białą kiełbaską i ziemniakami

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊

 

CZWARTEK

ZUPA: Marchewkowa

TRAD: Pulpeciki z kurczaka z delikatnym sosem z marchewką i koperkiem, kaszą jęczmienną i surówką

WEGE: Gulasz z ciecierzycą po węgiersku, podany z kaszą jęczmienną i surówką (vegan)

 

PIĄTEK

Zupa: Pomidorowa z ryżem

TRAD: Kotlet rybny mielony, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Chrupiące roladki z bakłażana z orzechowym nadzieniem, podane z puree z marchewki, granatem i sałatką z rukoli

 
 
 

Comments


bottom of page