Jadłospis tygodniowy, 02-06.06.2025
- lokalnabistro
- 2 dni temu
- 1 minut(y) czytania
Zaktualizowano: 2 godziny temu

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Schab pieczony z musztardowo-ziołowym sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, jajkiem, pomidorem, ogórkiem małosolnym i ziołowym dresingiem
WTOREK
ZUPA: Krupnik zabielany z koperkiem
TRAD: Roladka z piersi kurczaka z pieczarkami i mozzarellą, podana z ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem
WEGE: Szparagowa szakszuka, podana z młodymi ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i winegretem
ŚRODA
ZUPA: Wielowarzywna (vegan)
TRAD: Młoda kapusta duszona, podana z białą kiełbaską i ziemniakami
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊
CZWARTEK
ZUPA: Marchewkowa
TRAD: Pulpeciki z kurczaka z delikatnym sosem z marchewką i koperkiem, kaszą jęczmienną i surówką
WEGE: Gulasz z ciecierzycą po węgiersku, podany z kaszą jęczmienną i surówką (vegan)
PIĄTEK
Zupa: Pomidorowa z ryżem
TRAD: Kotlet rybny mielony, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Chrupiące roladki z bakłażana z orzechowym nadzieniem, podane z puree z marchewki, granatem i sałatką z rukoli
Comments