top of page

Jadłospis tygodniowy ważny 17-21.04.2023




PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Z fasolką szparagową

TRAD: Karkówka wieprzowa pieczona z cebulowo-musztardowym sosem, podana z ziemniakami i sałatką szwedzką

WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, jajkiem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i ziołowym dresingiem


WTOREK

ZUPA: Barszcze czerwony zabielany

TRAD: Curry z kurczaka na mleku kokosowym z warzywami, podane z mieszanym ryżem i świeżą kolendrą

WEGE: Curry warzywne na mleku kokosowym z ciecierzycą, podane z ryżem mieszanym i świeżą kolendrą


ŚRODA

ZUPA: Grochowa z wędzonym tofu

TRAD: Roladka ze schabu z szynką i serem, podana z puree ziemniaczanym i surówką

WEGE: Wegetariańska lasagne po bolońsku, podana z surówką z kapusty i marchewki



CZWARTEK

ZUPA: Rosół z makaronem/Orientalny bulion warzywny z makaronem

TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i surówką z marchewki pora i jabłka

WEGE: Ziołowe pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z surówką


PIĄTEK

ZUPA: Kalafiorowa

TRAD: Miruna panierowana, podana z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka

WEGE: Duszona fasola piękny Jaś z cebulą, szarą renetą i majerankiem, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką


95 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page