top of page

Jadłospis tygodniowy, 15-19.04.2024


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Z fasolką szparagową

TRAD: Karkówka wieprzowa pieczona z cebulowo-musztardowym sosem, podana z ziemniakami i sałatką szwedzką

WEGE: Sałatka grecka z pieczoną ciecierzycą i prażonymi pestkami dyni

WTOREK

ZUPA: Barszcze czerwony zabielany

TRAD: Żołądki z kurczaka w śmietanowo-koperkowym sosie, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Szakszuka z dynią, papryką i jajkami, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką

ŚRODA

ZUPA: Rosół z makaronem/Orientalny bulion warzywny z makaronem

TRAD: Naleśniki po chińsku z kurczakiem i warzywami, podane z surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊

CZWARTEK

ZUPA: Zupa szczypiorkowo-serowa

TRAD: Pulpeciki z kurczaka, podane z delikatnym sosem z koperkiem, ryżem basmati i surówką

WEGE: Curry warzywne na mleku kokosowym z ciecierzycą, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą

PIĄTEK

ZUPA: Kalafiorowa

TRAD: Miruna panierowana, podana z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka

WEGE: Duszona fasola piękny Jaś z cebulą, szarą renetą i majerankiem, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką

67 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page