top of page

Jadłospis tygodniowy, 20-24.11.2023


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatzyki, ziemniakami i surówką

WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i granatami, podane z mujadarą

 

WTOREK

ZUPA: Krem serowo-cebulowa z groszkiem ptysiowym

TRAD: Pulpeciki wieprzowe z cygańskim sosem, podane z kaszą jęczmienną i surówką

WEGE: Tortilla z wędzonym tofu i warzywami, podane z dressingiem

 

ŚRODA

ZUPA: Marokańska harirra (vegan)

TRAD: Kotlet pożarski podany z puree ziemniaczanym i surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości

 

CZWARTEK

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem

TRAD: Krokiety po chińsku z kurczakiem i warzywami, podane z orientalnym dresingiem i marynowaną kapustą

WEGE: Kapusta duszona z pieczarkami, podana z pieczonymi ziemniakami

 

PIĄTEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Fishburger z sosem tatarskim, marynowaną cebulą i warzywami, podany z pieczonymi ziemniaczkami i colesławem

WEGE: Dahl z grochu z masalą i szpinakiem, podany z ryżem basmati, pieczonymi burakami i surówką z białych warzyw ze śliwką


Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page