top of page

Jadłospis tygodniowy, 01-05.04.2024


PONIEDZIAŁEK

Zamknięte z powodu świąt


WTOREK

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Spaghetti z sosem po bolońsku, podane z serem grana padano

WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku, podane ze

słonecznikowym „parmezanem” produkcji własnej


ŚRODA

ZUPA: Krupnik jaglany z ziołami (vegan)

TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości


CZWARTEK

ZUPA: Wielowarzywna

TRAD: Pierś z kurczaka ala’ pizza, podana z purre ziemniaczanym i

surówką

WEGE: Dahl z grochu na masali ze szpinakiem, podany z ryżem basmati

i pieczonymi w balsamiko burakami


PIĄTEK

ZUPA: Z zieloną soczewicą i rozmarynem (vegan)

TRAD: Miruna w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką z

kiszonej kapusty, marchewki i jabłka

WEGE: Sałatka z serem camembert, pomarańczą, perłowym kuskusem,

prażonymi pestkami słonecznika i winegretem miętowo-cytrusowy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page