top of page

Jadłospis 29.05-02.06.2023



PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Brokułowa

TRAD: Schab pieczony z sosem pieczarkowym, podany z puree ziemniaczanym i sałatami z ogórkiem i śmietaną

WEGE: Sałatka z fasolką szparagową, jajkiem, warzywami i oliwkami


WTOREK

ZUPA: Z zielonej soczewicy z rozmarynem

TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i mizerią

WEGE: Cukinia faszerowana kaszą gryczaną z pieczarkami, podana z puree z warzyw i pomidorami ze szczypiorkiem i olejem lnianym


ŚRODA

ZUPA: Neapolitańska

TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Ziemniak pieczony z gzikiem i świeżymi warzywami


CZWARTEK

ZUPA: Grochowa

TRAD: Gołąbki leniwe zapiekane w pomidorowym sosie, podane z ziemniakami i surówką z marchewki i pora

WEGE: Leczo z cukinii z pieczarkami, siemieniem lnianym i pestkami słonecznika, podane z ziemniakami


PIĄTEK

ZUPA: Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

TRAD: Makaron penne z sosem putanesca z tuńczykiem, oliwkami i kaparami

WEGE: Pakory siekane, podane z wegańskim ziołowym dresingiem i sałatką z kaszy gryczanej


Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page