top of page

Menu wigilijne wegańskie

Gramatury porcji, ceny oraz minimalne ilości zamówieniowe znajdują się w formularzu zamówień.


Przekąski:

„Śledzik” z boczniaka w korzennej marynacie  

Marynowany rolmops z bakłażana z cebulką i nori z cebulką i nori  

Tofu w nori, w sosie "po grecku"  

Wegańska sałatka jarzynowa  

Pasta jaglano-pieczarkowa  

Wegański dip „serowy”  

Smalczyk wegański  

Majonez wegański  

Pasztet gryczano-grzybowy z wędzoną śliwką  

Pieczeń z zielonej soczewicy  

Wegański „tatar” z orkiszu z dodatkami  

 

Dania główne:

Pierogi z wędzonym tofu  

Boczniaki w kukurydzianej panierce  

Gołąbki z jaśminowym ryżem w grzybowym sosie  

“Mięso” sojowe duszone w sosie po podlasku z warzywami i pieczarkami b/glut

Chleb na zakwasie własnego wypieku, pełnoziarnisty, z czarnuszką, siemieniem lnianym i pestkami słonecznika

bottom of page