top of page

Jadłospis, ważny w dn. 18-22.09.2023


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Makaron spaghetti z sosem po bolońsku, posypany serem grana padano

WEGE: Makaron spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku, posypany słonecznikowym parmezanem


WTOREK

ZUPA: Kapuśniak z pomidorem (vegan)

TRAD: Pieczeń z indyka, podana z pomidorowym sosem z ziołami, ziemniakami i surówką

WEGE: Tarta z pieczoną dynią, serem blue i pomidorkami cherry, sałata ze szczypiorkiem i winegretem


ŚRODA

ZUPA: Z czerwoną soczewicą i pomidorem na indyjską nutę (vegan)

TRAD: Gulasz z wieprzowy z warzywami, podany z kaszą gryczaną niepaloną i surówką z buraków

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości


CZWARTEK

ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i mizerią

WEGE: Mix salat z kuskusem perłowym, arbuzem, serem bałkańskim, oliwkami i prażonymi pestkami dyni z cydrowo-miętowym winegretem


PIĄTEK

ZUPA: Barszcz ukraiński

TRAD: Miruna w cieście piwnym, podana z puree ziemniaczanym i surówką

WEGE: Gulasz z ciecierzycą po węgiersku, ziemniaki z koperkiem i surówką


Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page