top of page

Jadłospis tygodniowy 13-17.11.2023 




PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Krupnik zabielany z koperkiem

TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z puree ziemniaczanym i surówką z warzyw korzeniowych z kiszonym ogórkiem

WEGE: Makaron spaghetti z wege sosem po bolońsku  i serem grana padano

 

WTOREK

ZUPA: Barszcz czerwony zabielany

TRAD: Bigos z mięsem i kiełbaską, podany z ziemniakami

WEGE: Ziołowe pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z surówką

 

ŚRODA

ZUPA: Jarzynowa z curry na mleku kokosowym (vegan)

TRAD: Nóżki z kurczaka po koreańsku, podane z ryżem jaśminowym i surówką z marynowanej kapusty

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości

 

CZWARTEK

ZUPA: Z fasolką szparagową

TRAD: Zrazy ze schabu, duszone w sosie własnym, podane z ziemniakami i surówką z buraków i kiszonych ogórków

WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, jajkiem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i ziołowym dresingiem

 

PIĄTEK

ZUPA: Kapuśniak ze słodkiej kapusty

TRAD: Pulpeciki rybne w sosie cytrynowym, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Babka ziemniaczana, podana z pieczarkowym sosem i surówką

 

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page