top of page

Jadłospis tygodniowy, 04-08.03.2024


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pomidorowa z ryżem

TRAD: Pieczeń drobiowa z delikatnym sosem z koperkiem, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Pierogi z boczniaków i kaszy z ziołami, podane okrasą i surówką


WTOREK

ZUPA: Barszcz biały z wędzonym tofu (vegan)

TRAD: Spaghetti z sosem po bolońsku i serem grana padano

WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku i słonecznikowym „parmezanem”


ŚRODA

ZUPA: Z czerwoną soczewicą i pomidorami (vegan)

TRAD: Klopsiki wołowo-wieprzowe w myśliwskim sosie, podane z kluseczkami ziemniaczanymi i surówką z buraczków

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości


CZWARTEK

ZUPA: Neapolitańska z makaronem

TRAD: Potrawka z indyka z pieczarkami w śmietanowym sosie, podana z pęczakiem perłowym i surówką

WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką


PIĄTEK

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem

TRAD: Miruna w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Potrawka z zielonej soczewicy z pieczarkami i warzywami, podana z buraczanym pęczotto oraz kapustą po guryjsku


Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page