top of page

Jadłospis tygodniowy, 02-06.10.2023


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Brokułowa

TRAD: Podudzie z kurczaka pieczone, podana z ziemniakami i sałatą z

ogórkiem i śmietaną

WEGE: Sałatka z makaronem, cukinią i pesto z suszonych pomidorów

WTOREK


ZUPA: Ogórkowa

TRAD: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i surówką z buraczków

WEGE: Tarta z pieczarkami, cebulą i szczypiorkiem, podana z sałatami,

ogórkiem i winegretem


ŚRODA

ZUPA: Gołąbkowa (vegan)

TRAD: Tortilla z kurczakiem i warzywami, podana z ziołowym dresingiem i

sałatą z pomidorem

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości


CZWARTEK

ZUPA: Barszcz czerwony zabielany

TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z

ziemniakami i surówką

WEGE: Pieczone bataty duszone w sosie curry ze świeżą kolendrą i

granatami, podane z ryżem basmati


PIĄTEK

ZUPA: Krupnik zabielany z koperkiem

TRAD: Miruna z sosem po grecku, podana z ziemniakami i surówką z

czerwonej kapusty

WEGE: Gnocchi ziemniaczane, podane z potrawką z soczewicy i

pomidorów z warzywami i surówką


Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page