PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Jarzynowa z curry
TRAD: Bitki z szynki wieprzowej duszone w sosie własnym, podane z pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Ciecierzyca duszona z warzywami, podana z pęczakiem perłowym i surówką
WTOREK
ZUPA: Z czerwoną soczewicą
TRAD: Karkówka wieprzowa zapiekana pod warzywami, podana z ziemniakami i sałatką szwedzką z marchewką
WEGE: Roladki z grillowanej cukinii z warzywno-owsianym nadzieniem, podane z buraczanym puree i surówką
ŚRODA
ZUPA: Rosół królewski z makaronem/ wegański rosół orientalny z warzywnym i ryżowym makaronem
TRAD: Pierś z kurczaka panierowana, podana z ziemniakami i surówką z marchewki, pora i jabłka
WEGE: Tortilla z wędzonym tofu i warzywami, podana z ziołowym dresingiem i sałatą lodową z marchewką
CZWARTEK
ZUPA: Gołąbkowa
TRAD: Policzki wieprzowe duszone w cebulowym sosie, podane z kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty
WEGE: Arancini z mozzarellą, podane na pomidorowym chutney, puree z białych warzyw i sałatką z rukoli
PIĄTEK
ZUPA: Pieczarkowa z zacierką
TRAD: Miruna w cieście piwnym, podana z ziemniakami i selerową remuladą z musztardą francuską
WEGE: Gnocchi, podane z pomidorowym sosem i surówką z kapusty z prażonymi pestkami słonecznika
Comments