PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Pieczeń z kurczaka z sosem serowo-ziołowym, ziemniakami i surówką
WEGE: Arancini z mozzarellą, podane na pomidorowym chutney oraz puree z marchewki z czarnym sezamem i sałatką z rukoli
WTOREK
ZUPA: Krupnik z kaszą jęczmienną i koperkiem (vegan)
TRAD: Gołąbki leniwe zapiekane w pomidorowym sosie, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Burger z kotletem z kalafiora, warzywami i wegańskim sosem burgerowym z ziołami i pieczonymi ziemniakami.
ŚRODA
ZUPA: Ribollita- toskańska zupa z fasolą i jarmużem (vegan)
TRAD: Curry z kurczakiem i warzywami na mleku kokosowym ze świeżą kolendrą, podane z ryżem jaśminowym
WEGE: Wegański, szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Pomidorowa z makaronem
TRAD: Curry z kurczakiem i warzywami na mleku kokosowym ze świeżą kolendrą, podane z ryżem jaśminowym
WEGE: Curry warzywne na mleku kokosowym z ciecierzycą, podane z ryżem mieszanym i świeżą kolendrą
PIĄTEK
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany
TRAD: Miruna w cieście piwnym, podana z puree ziemniaczanym i surówką
WEGE: Wegańska fasolka po bretońsku, podana z focaccią z oliwkami
Comments