
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Zupa z zieloną soczewicą (vegan)
TRAD: Świeżynka duszona z cebulą, podana z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem
WEGE: Pakory siekane, podane z wegańskim ziołowym dresingiem i sałatką z kaszy bulgur na ciepło (vegan)
WTOREK
ZUPA: Krupnik z kaszy jaglanej z koperkiem (vegan)
TRAD: Kotlet de’volaile z ziołowym masłem, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Domowa pizza z pieczarkami, oliwkami i warzywami, podana z sałatami i winegretem
ŚRODA
ZUPA: Grochowa z wędzonym tofu (vegan)
TRAD: Gulasz wieprzowy z warzywami, podany z pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Gulasz sojowy z warzywami, podany z pęczakiem perłowym i surówką
CZWARTEK
ZUPA: Krem serowo- cebulowy z groszkiem ptysiowym i szczypiorkiem (wege)
TRAD: Udo z kurczaka w sosie curry, podane z ryżem jaśminowym i surówką
WEGE: Dahl z grohu ze szpinakiem, podany z ryżem jaśminowym, pieczonymi burakami i surówką z białych warzyw z winogronami i orzechami (vegan)
PIĄTEK
ZUPA: Zupa makaronowa (wege)
TRAD: Miruna z sosem po grecku, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Selero-ryba w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką
Comments