
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Butter chicken, podany z ryżem basmati i świeżą kolendrą
WEGE: Tofu w sosie tikka masala, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą
WTOREK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Bitki wieprzowe duszone w sosie, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Tarta z pieczoną dynią i serem blue, podana z sałatą lodową, burakiem i delikatnym winegretem
ŚRODA
ZUPA: Ribollita z vegańskim „parmezanem” (vegan)
TRAD: Frykadelki z indyka zapiekane w pomidorowym sosie, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz
CZWARTEK
ZUPA: Porowa na maśle
TRAD: Gołąbek w sosie pomidorowym, podany z ziemniakami i surówką z marchewki, jabłka i pora
WEGE: Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym i surówką z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka
PIĄTEK
ZUPA: Neapolitańska z makaronem
TRAD: Krokeciki z dorsza, podane z sosem tatarskim, ziemniakami i surówką
WEGE: Roladki z cukinii z warzywnym farszem, podane z pomidorowym chutney, puree z białych warzyw i surówką
Comments