
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Jarzynowa z curry
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem
WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, jajkiem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i ziołowym dresingiem
WTORE
ZUPA: Minestrone z fasolką perłową i ziołami
TRAD: Udo z kurczaka duszone w sosie curry, podane z ryżem jaśminowym i surówką z marynowanej kapusty WEGE: Krokiety z kapustą i pieczarkami, podane z surówką
ŚRODA
ZUPA: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorem i koperkiem
TRAD: Karkówka duszona w sosie po podlasku, podana z ziemniakami i surówką WEGE: Wegański gyros z warzywami, zawinięty w tortillę, podany z koktajlowym dresingiem i surówką colesław
CZWARTEK
ZUPA: Krupnik z kaszy jaglanej
TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i surówką WEGE: Zapiekanka pasterska, podana z surówką colesław
PIĄTEK
ZUPA: Barszcz czerwony
TRAD: Gałki rybne w delikatnym sosie z koperkiem, podane z jaśminowym ryżem oraz duetem surówek WEGE: Tofu po koreańsku z chrupiącymi warzywami, podane z jaśminowym ryżem
Comments