top of page
Zdjęcie autoralokalnabistro

Jadłospis tygodniowy, 27.02-03.03.2023


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Jarzynowa z curry

TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem

WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, jajkiem, pomidorem, ogórkiem kiszonym i ziołowym dresingiem

WTORE

ZUPA: Minestrone z fasolką perłową i ziołami

TRAD: Udo z kurczaka duszone w sosie curry, podane z ryżem jaśminowym i surówką z marynowanej kapusty WEGE: Krokiety z kapustą i pieczarkami, podane z surówką


ŚRODA

ZUPA: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorem i koperkiem

TRAD: Karkówka duszona w sosie po podlasku, podana z ziemniakami i surówką WEGE: Wegański gyros z warzywami, zawinięty w tortillę, podany z koktajlowym dresingiem i surówką colesław


CZWARTEK

ZUPA: Krupnik z kaszy jaglanej

TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i surówką WEGE: Zapiekanka pasterska, podana z surówką colesław


PIĄTEK

ZUPA: Barszcz czerwony

TRAD: Gałki rybne w delikatnym sosie z koperkiem, podane z jaśminowym ryżem oraz duetem surówek WEGE: Tofu po koreańsku z chrupiącymi warzywami, podane z jaśminowym ryżem

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page