top of page
Zdjęcie autoralokalnabistro

Jadłospis tygodniowy, 26-30.06.2023




PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Brokułowa

TRAD: Udo z indyka duszone w warzywno-pomidorowym sosie, podane z ziemniakami i mizerią

WEGE: Chilli sin carne, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą (vegan)


WTOREK

ZUPA: Z fasolką szparagową

TRAD: Nuggetsy z piersi kurczaka, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką

WEGE: Sałatka z truskawkami, serem camembert, perłowym kuskusem, prażonymi pestkami dyni i balsamicznym winegretem


ŚRODA

ZUPA: Chłodnik z botwinką i jajkiem/ Wegański chłodnik

TRAD: Biała kiełbaska podana z duszoną młodą kapustą i młodymi ziemniakami z koperkiem

WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości”


CZWARTEK

ZUPA: Grochowa (vegan)

TRAD: Kotlet de volaille z ziołowym masłem, podany z ziemniakami i sałatą ze śmietaną i szczypiorkiem

WEGE: Wegańska fasolka po bretońsku, podana z focaccią z oliwkami (vegan)


PIĄTEK

ZUPA: Minestrone z makaronem

TRAD: Morszczuk w cieście piwnym, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Pierogi z kaszą gryczaną i wędzonym twarogiem z nutą

rozmarynu, podane z surówką


Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page