PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Udo z indyka duszone w warzywno-pomidorowym sosie, podane z ziemniakami i mizerią
WEGE: Chilli sin carne, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą (vegan)
WTOREK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Nuggetsy z piersi kurczaka, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką
WEGE: Sałatka z truskawkami, serem camembert, perłowym kuskusem, prażonymi pestkami dyni i balsamicznym winegretem
ŚRODA
ZUPA: Chłodnik z botwinką i jajkiem/ Wegański chłodnik
TRAD: Biała kiełbaska podana z duszoną młodą kapustą i młodymi ziemniakami z koperkiem
WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości”
CZWARTEK
ZUPA: Grochowa (vegan)
TRAD: Kotlet de volaille z ziołowym masłem, podany z ziemniakami i sałatą ze śmietaną i szczypiorkiem
WEGE: Wegańska fasolka po bretońsku, podana z focaccią z oliwkami (vegan)
PIĄTEK
ZUPA: Minestrone z makaronem
TRAD: Morszczuk w cieście piwnym, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Pierogi z kaszą gryczaną i wędzonym twarogiem z nutą
rozmarynu, podane z surówką
Comments