zdjęcie poglądowe
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Udo z kurczaka pieczone, podany z puree ziemniaczanym i sałatami z ogórkiem i śmietaną
WEGE: Sałatka grecka z pieczoną ciecierzycą i prażonymi pestkami dyni
WTOREK
ZUPA: Chłodnik z cukinią i miętą z naszego ogródka z orzechami włoskimi
TRAD: Karkówka pieczona podana z myśliwskim sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Pieczone gołąbki z warzywno-owsianym farszem, podane z pomidorowo-ziołowym sosem, ziemniakami z koperkiem i surówką
ŚRODA
ZUPA: Grochowa
TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i mizerią
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości :) :O
CZWARTEK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z młodymi ziemniakami i surówką
WEGE: Leczo z cukinii z pieczarkami, siemieniem lnianym i pestkami słonecznika, podane z makaronem penne
PIĄTEK
ZUPA: Barszcz czerwony
TRAD: Pulpeciki rybne z koperkowym sosem, podane z kaszą jęczmienną i surówką
WEGE: Kluseczki śląskie z pieczarkowym sosem, podane z ogórkami małosolnymi
Comments