
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Podudzia z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i surówka
WEGE: Gnocchi, podane z pomidorowo-warzywnym sosem i surówką z kapusty z prażonymi pestkami słonecznika
WTOREK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Kotlet schabowy, podany z ziemniakami i surówką z mieszanej kapusty
WEGE: Sałatka na ciepło z pieczonym burakiem, serem bałkańskim, kuskusem perłowym i prażonymi pestkami, skropiona winegretem
ŚRODA
ZUPA: Krem z buraka z mlekiem kokosowym i prażonym sezamem
TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka z ziołowym sosem, pieczonymi ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Krupnik z kaszą jaglaną i ziołami
TRAD: Klops wieprzowy ze szczypiorkiem, podany z sosem z zielonym pieprzem, ziemniakami i surówką z buraków
WEGE: Strogonow z boczniaków z kiszonym ogórkiem i papryką, ziemniaki , surówka
PIĄTEK
Zamknięte z powodu przygotowań świątecznych zamówień
Comments