
(zdjęcie poglądowe)
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pomidorowa z ryżem
TRAD: Świeżynka duszona z cebulą, podana z ziemniakami i surówką szwedzką
WEGE: Kapusta duszona z pieczarkami, podana z pieczonymi ziemniakami
WTOREK
ZUPA: Kalafiorowa
TRAD: Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami w śmietanowym sosie
WEGE: Makaron penne z ziołową emulsją i warzywami
ŚRODA
ZUPA: Rosół drobiowo-wołowy z makaronem/Wegański orientalny rosół z warzywami i makaronem
TRAD: Gołąbek w sosie pomidorowym, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Tarta ze szpinakiem serem blue i pomidorami cherry, podana z sałatą z marchewką, prażonymi pestkami i winegretem.
CZWARTEK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Gulasz po węgiersku z ciecierzycą, podany z kaszą pęczak i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Z zielonych warzyw
TRAD: Miruna w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką z kapusty
WEGE: Pieczony bakłażan w sosie po grecku, podany z ryżem jaśminowym i surówką
Comments