
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Kapuśniak z pomidorami i koperkiem
TRAD: Kurczak w sosie butter chicken ze świeżą kolendrą, podany z ryżem basmati
WEGE: Tofu w sosie tikka masala ze świeżą kolendrą, podany z ryżem basmati
WTOREK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Cygaro ze schabu z pieczarkami, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Makaron fusilli z pesto z suszonych pomidorów i warzywami
ŚRODA
ZUPA: Z perłową fasolką (vegan)
TRAD: Udo z indyka duszone z warzywami w pomidorowo-śmietanowym sosie, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Chrzanowa z ziemniakami
TRAD: Bitka wieprzowa duszona w sosie własnym, podana z pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Wegańska fasolka po bretońsku, podana z focaccią z oliwkami
PIĄTEK
ZUPA: Wielowarzywna (vegan)
TRAD: Pieczeń dwukolorowa z morszczuka, sos cytrynowo-kaparowy, ziemniakami i surówką
WEGE: Kotleciki z kalafiora, podane sosem tatarskim, ziemniakami i surówką
Comentários