
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Porowa na maśle
TRAD: Skrzydełka pieczone, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Sałatka z marchewką pieczoną w maśle orzechowym, granatem i kaszą bulgur, podana z sosem tahini
WTOREK
ZUPA: Zupa chłopska na pęczaku
TRAD: Medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzazyki, pieczonymi ziemniakami i surówką
WEGE: Ziemniaki pieczone z gzikiem, podane z sałatami i świeżymi warzywami
ŚRODA
ZUPA: Wegańska zupa gulaszowa (vegan)
TRAD: Gołąbek w sosie pomidorowym, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊
CZWARTEK
ZUPA: Ribolita- Toskańska zupa z fasolą (vegan)
TRAD: Kiełbasa biała pieczona z cebulą w piwie, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Naleśniki z pieczarkami i mozzarellą, podane z ziołowym dresingiem i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Gulasz z dorszem i warzywami, podany z kaszą jęczmienną i surówką
WEGE: Pieczone kotleciki z płatków owsianych z warzywami i pomidorowym chutney, puree z marchewki z czarnym sezamem i surówką
Comments