top of page

Jadłospis tygodniowy, 10-14.06.2024

zdjęcie poglądowe


Poniedziałek

Zupa: Cukiniowa

Trad: Skrzydełka pieczone, podane z ryżem basmati oraz sałatą z ogórkiem i winegretem

Wege: Dahl z grochu ze szpinakiem, podany z ryżem basmati, prażoną cebulką i pieczonymi burakami (vegan)


Wtorek

Zupa: Szczawiowa z jajkiem

Trad: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i mizerią

Wege: Wegański gyros z warzywami, zawinięty w tortillę, podany z koktajlowym dresingiem oraz sałatą z julienne z marchewki i winegretem (vegan)


Środa

Zupa: Rosół z kaczki z makaronem/Bulion orientalny z makaronem ryżowym i warzywnym (vegan)

Trad: Kotlet de volaille z serem i ziołami, podany z ziemniakami i surówką colesław z młodej kapusty

Wege: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊


Czwartek

Zupa: Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem (vegan)

Trad: Ragout wołowe z warzywami, podane z pęczakiem perłowym i surówką

Wege: Ziołowe pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z surówką (vegan)


Piątek

Zupa: Barszcz czerwony zabielany

Trad: Makaron penne z wędzonym łososiem i szpinakiem w śmietanowym sosie

WEGE: Makaron penne z ziołową emulsją, warzywami i boczniakiem (vegan)

48 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page