zdjęcie poglądowe
Poniedziałek
Zupa: Cukiniowa
Trad: Skrzydełka pieczone, podane z ryżem basmati oraz sałatą z ogórkiem i winegretem
Wege: Dahl z grochu ze szpinakiem, podany z ryżem basmati, prażoną cebulką i pieczonymi burakami (vegan)
Wtorek
Zupa: Szczawiowa z jajkiem
Trad: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i mizerią
Wege: Wegański gyros z warzywami, zawinięty w tortillę, podany z koktajlowym dresingiem oraz sałatą z julienne z marchewki i winegretem (vegan)
Środa
Zupa: Rosół z kaczki z makaronem/Bulion orientalny z makaronem ryżowym i warzywnym (vegan)
Trad: Kotlet de volaille z serem i ziołami, podany z ziemniakami i surówką colesław z młodej kapusty
Wege: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊
Czwartek
Zupa: Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem (vegan)
Trad: Ragout wołowe z warzywami, podane z pęczakiem perłowym i surówką
Wege: Ziołowe pęczotto z wędzonym tofu i warzywami, podane z surówką (vegan)
Piątek
Zupa: Barszcz czerwony zabielany
Trad: Makaron penne z wędzonym łososiem i szpinakiem w śmietanowym sosie
WEGE: Makaron penne z ziołową emulsją, warzywami i boczniakiem (vegan)
Comments