
zdjęcie poglądowe
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Z fasolką szparagową
TRAD: Grillowane medaliony z piersi kurczaka, podane z sosem tzatzyki, pieczonymi ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i winegretem
WEGE: Sałatka z makaronem fusilli, cukinią, oliwkami i pesto z suszonych pomidorów (vegan)
WTOREK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Gulasz wieprzowy z warzywami, podany z kluskami śląskimi i surówką
WEGE: Potrawka z ciecierzycy po węgiersku, podana z kluskami śląskimi i surówką
ŚRODA
ZUPA: Rosół z makaronem/ Orientalny bulion warzywny z makaronem i świeżą kolendrą (vegan)
TRAD: Kotlet de volaille z ziołowym masłem, podany z ziemniakami i mizerią
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz na azjatycką nutę
CZWARTEK
ZUPA: Chłodnik chłopski
TRAD: Kotlet mielony z indyka, podany z pieczarkowym sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Naleśniki z pieczarkami i serem mozzarella, podane z ziołowym dressingiem i surówką wiosenną
PIĄTEK
ZUPA: Wielowarzywna (vegan)
TRAD: Miruna w cieście piwnym, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Babka z cukinii z ziołami, podana z pomidorowo-ziołowym sosem i surówką z kapusty
Comments