PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Nuggetsy z piersi kurczaka, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Chilli sin carne, podane z ryżem jaśminowym, sałata ze szczypiorkiem
WTOREK
ZUPA: Barszcz czerwony
TRAD: Udziec z indyka duszony w pomidorowym sosie z warzywami, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem i surówką
ŚRODA
ZUPA: Kapuśniak z kiszonej kapusty
TRAD: Cygaro z piersi kurczaka z pieczarkami i mozzarellą, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Porowa na maśle
TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Dahl z grochu ze szpinakiem, podany z pieczonymi burakami i kus-kusem perłowym, oraz surówką z białych warzyw, orzechów i granata
PIĄTEK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Pulpeciki rybne w sosie koperkowym, podane z kaszą jęczmienną perłową i surówką z buraczków
WEGE: Aromatyczny pilaw z warzywami i sojowym mięsem
Comments