Jadłospis tygodniowy 06-10.03.2023

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pomidorowa z ryżem
TRAD: Spaghetti w sosie po bolońsku z serem grana padano
WEGE: Spaghetti z wegańskim sosem po bolońsku z domowym
„parmezanem ze słonecznika”
WTOREK
ZUPA: Neapolitańska z makaronem
TRAD Pieczeń drobiowa z delikatnym sosem z koperkiem, podana z
ziemniakami i surówką
WEGE: Curry z pieczarkami, ciecierzycą i szpinakiem po indonezyjsku,
podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą
ŚRODA
ZUPA: Z czerwoną soczewicą i pomidorami
TRAD: Klopsiki wołowo-wieprzowe w myśliwskim sosie, podane z
kluseczkami ziemniaczanymi i surówką z buraczków
WEGE: Aromatyczne falafele z cytrusowym dresingiem z awokado,
podane z marchewkowym puree z nutą curry i surówką z selera z
wegańskim majonezem, orzechami i granatem
CZWARTEK
ZUPA: Barszcz biały z wędzonym tofu
TRAD: Potrawka z indyka z pieczarkami w śmietanowym sosie, podana z
pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Nuggetsy z boczniaków, podane z ziołowym dresingiem,
ziemniakami i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Miruna w sosie po grecku, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Potrawka z zielonej soczewicy z pieczarkami i warzywami, podana
z buraczanym pęczotto oraz kapustą po guryjsku