PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Zupa pomidorowa z makaronem
TRAD: Roladka z indyka ze szpinakiem, podana z sosem z suszonymi
pomidorami, ziemniakami i surówką z fasolką szparagową z ziołową
emulsją
WEGE: Kapusta duszona ze świeżymi pomidorami, podana z ziemniakami
z koperkiem
WTOREK
ZUPA: Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym
TRAD: Kurczak w sosie butter chicken, podany z ryżem jaśminowym i
świeżą kolendrą
WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, pieczoną dynią, kaparami i
prażonymi pestkami
ŚRODA
ZUPA: Krupnik jaglany z ziołami (vegan)
TRAD: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i surówką z buraków
WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)
CZWARTEK
ZUPA: Barszcz biały
TRAD: Pierś z kurczaka ala pizza, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański gyros z warzywami, zawinięty w tortillę, podany z
koktajlowym dresingiem i surówką colesław
PIĄTEK
ZUPA: Grochowa
TRAD: Makaron penne z sosem puttanesca z tuńczykiem
WEGE: Makaron penne w ziołowej emulsji z boczniakami i warzywami
Comments