top of page
Zdjęcie autoralokalnabistro

Jadłospis tygodniowy, 04-08.09.2023


PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Zupa pomidorowa z makaronem

TRAD: Roladka z indyka ze szpinakiem, podana z sosem z suszonymi

pomidorami, ziemniakami i surówką z fasolką szparagową z ziołową

emulsją

WEGE: Kapusta duszona ze świeżymi pomidorami, podana z ziemniakami

z koperkiem


WTOREK

ZUPA: Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym

TRAD: Kurczak w sosie butter chicken, podany z ryżem jaśminowym i

świeżą kolendrą

WEGE: Sałatka z ziołową kaszą jaglaną, pieczoną dynią, kaparami i

prażonymi pestkami


ŚRODA

ZUPA: Krupnik jaglany z ziołami (vegan)

TRAD: Kotlet mielony, podany z ziemniakami i surówką z buraków

WEGE: Wegański „szczęśliwy talerz rozmaitości” (vegan)


CZWARTEK

ZUPA: Barszcz biały

TRAD: Pierś z kurczaka ala pizza, podana z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański gyros z warzywami, zawinięty w tortillę, podany z

koktajlowym dresingiem i surówką colesław


PIĄTEK

ZUPA: Grochowa

TRAD: Makaron penne z sosem puttanesca z tuńczykiem

WEGE: Makaron penne w ziołowej emulsji z boczniakami i warzywami

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page