(zdjęcie poglądowe)
PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Krupnik zabielany z koperkiem
TRAD: Schab pieczony z musztardowo-ziołowym sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Chilli sin carne, podane z ryżem basmati i świeżą kolendrą (vegan)
WTOREK
ZUPA: Zupa krem z białych warzyw z lubczykową emulsją i groszkiem ptysiowym
TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem
WEGE: Szparagowa szakszuka, podana z młodymi ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem i winegretem
ŚRODA
ZUPA: Wielowarzywna (vegan)
TRAD: Młoda kapusta duszona, podana z białą kiełbaską i ziemniakami
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości :) :O
CZWARTEK
ZUPA: Marchewkowa
TRAD: Pieczeń wieprzowa z warzywami, podana z pomidorowo-ziołowym sosem, kaszą jęczmienną i surówką
WEGE: Gulasz warzywny z zieloną soczewicą, podany z kaszą jęczmienną i surówką (vegan)
PIĄTEK
Zupa: Pomidorowa z ryżem
TRAD: Miruna panierowana, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Roladki z cukinii z owsiano-warzywnym farszem, podane z pomidorowym chutney, ziemniakami surówką
Do zobaczenia w Lokalnej!
Comments